Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din Romania
Argument

Voluntariatul reprezintă o componentă importantă în planurile de cooperare pentru dezvoltare internaƫională

În 2001, Adunarea Generala a ONU a recomandat guvernelor recunoaşterea potenƫialului cu care acƫiunile de voluntariat contribuie la atingerea unor obiective sustenabile de dezvoltare.

‘’Situaƫia Voluntariatului la nivel mondial’’- raport UN 2011

 

Voluntariat international

Voluntariatul este activitatea de interes public desfăşurată din proprie iniţiativă de orice persoană fizică în folosul altora, fără a primi o contraprestaţie materială; activitatea de interes public este activitatea desfăşurată în domenii precum: asistenţa şi serviciile sociale, protecţia drepturilor omului, educaţie, umanitar, etc.

http://www.voluntariat.ro

Voluntarii internaţionali pot acţiona în ţări sărace, subdezvoltate, în beneficiul persoanelor vulnerabile, contribuind astfel prin activităţile lor la îmbunătăţirea nivelului de educaţie, la dezvoltarea socială din ţările respective.

Voluntariatul reprezintă o componentă importantă în planurile de cooperare pentru dezvoltare internaţională.


În 2001, Adunarea Generală a ONU a recomandat guvernelor recunoaşterea potenţialului cu care acţiunile de voluntariat contribuie la atingerea unor obiective sustenabile de dezvoltare. Mai departe, guvernelor le-a fost recomandat să ''extindă noţiunea de voluntariat drept o componentă de valoare ce poate avea un rol important în planificarea naţională a politicii de cooperare pentru dezvoltare internaţională. Mai mult, recunoaşterea şi construirea într-un mod strategic pe structuri, deja existente, de ajutor mutual şi care se autosusţin la nivel local, poate deschide o cale către noi direcţii în sprijinirea eforturilor pentru dezvoltare. Crearea unei legături, în mintea opiniei publice din ţările care oferă asistenţă pentru dezvoltare, cu voluntariatul la nivel naţional şi cel din ţările care beneficiază de asistenţă pentru dezvoltare, poate ajuta, de asemenea în implicarea cetăţenilor când vine vorba de susţinerea publică a cooperării pentru dezvoltare.''


''Contextul Voluntariatului la nivel mondial''- raport UN 2011

Sursa foto: blogunteer.ro

Autentificare intranet
> ti-ai uitat parola? click aici!

FOND

Website realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene si al Agentiei de Dezvoltare Austriece, prin proiectul european TRIALOG.