Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din Romania

Towards open, fair, sustainable Europe in the world – EU Presidency Project 2019-2021

„Towards open, fair and sustainable Europe in the world - EU Presidency Project 2019-2021 (First phase: Romania, Finland and Croatia January 2019 - June 2020)" este un proiect european derulat la nivel național în contextul exercitării Președinției Consiliului UE de către România în prima jumătate a anului 2019 (1 noiembrie 2018 - 31 octombrie 2019).

Proiectul este implementat de către Platforma Națională de ONG-uri Finlandeză - Fingo, în parteneriat cu platformele naționale de ONG-uri active în domeniul dezvoltării internaționale din România (FOND România), Croația (CROSOL) și Confederația europeană de ONG-uri CONCORD, finanțat de către Comisia Europeană.

Obiectivul principal al proiectului este creșterea nivelului de conștientizare și sprijin pentru politici europene deschise, echitabile și sustenabile, în special în ceea ce privește implementarea Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă, cooperarea pentru dezvoltare, drepturile omului și spațiul societății civile.

Principalele activităţi organizate includ: susținerea de ateliere tematice şi workshop-uri pentru membri, policy brief-uri și advocacy pe teme de actualitate la nivelul trio-ului Președinției, organizarea Școlii Române de Dezvoltare ediția a 11-a, promovarea educației pentru dezvoltare și creșterea nivelului de conștientizare asupra Agendei 2030 și a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

 

_______________________________________________________________

Următorul trio al președinției trebuie să direcționeze Europa pe o cale durabilă

Cu ocazia lansării programului comun al trio-ului președințiilor României, Finlandei și Croației la Consiliul Uniunii Europene, consorțiul proiectului „Towards open, fair, sustainable Europe in the world - EU Presidency Project 2019-2021" format din platformele naționale de ONGuri Fingo, Crosol și FOND  a redactat un document prin intermediul căruia salută și totodată critică angajamentele preluate prin acest program pentru următoarele 18 luni.

Documentul atrage atenția asupra faptului că anii 2019-2020 vor fi critici pentru redefinirea Europei, având în vedere că mișcările populiste, xenofobe, câștigă din ce în ce mai mult teren în timp ce spațiul societății civile este îngrădit atât în state europene cât și în restul lumii.

Consultați aici întregul document.

_______________________________________________________________

Apel pentru evaluatori externi (EU Presidency Project 2019–2020) / TL: 22 Februarie 2019

Platforma națională de ONG-uri active în domeniul dezvoltării - Fingo (Finlanda) este în căutare de un evaluator extern care să monitorizeze desfășurarea activităților din cadrul proiectului Towards open, fair, sustainable Europe in the world - EU Presidency Project 2019-2021, utilizând metodologia "Critical Friend".

Perioada marcată de cele 6 președinții la Consiliul Uniunii Europene în intervalul 2019-2021 reprezintă o oportunitate de a susține decizii politice responsabile și cetățenie activă la nivel global, pentru o Europă deschisă, echitabilă și durabilă. În acest sens, cele 6 platforme de ONG-uri active în domeniul dezvoltării și cooperării internaționale, împreună cu CONCORD (confederația Europeană de ONG-uri pentru dezvoltare și ajutor umanitar) și-au unit forțele pentru a asigura coerență și coordonare între președințiile ce vor urma.

Sarcinile evaluatorului extern constau în:

  • Revizuirea documentelor aferente proiectului, evaluarea instrumentelor prin care organizația măsoară rezultatele proiectului, urmate de întâlniri cu echipa de coordonare;
  • Susținerea de interviuri cu membrii echipei de coordonare și de implementare, precum și cu partenerii relevanți, cu scopul de a căpăta o înțelegere mai profundă a scopului și obiectivelor proiectului;
  • Participarea prin nominalizare la diverse activități organizate în cadrul proiectului;
  • Inițierea unor ateliere de lucru consultative, dedicate echipei de implementare și partenerilor relevanți;
  • Participarea la grupurile de întâlnire a echipelor de coordonare și implementare;
  • Asumarea rolului de facilitator de dialog între actorii cheie ai proiectului, în ceea ce privește progresul și asumarea unui feedback pentru semnalarea îmbunătățirilor, a lacunelor sau ale unor potențiale oportunități.

Aplicanții pot fi indivizi, grupuri de indivizi conduși de un lider, sau consultanți. Pentru mai multe detalii despre eligibilitate, documentele necesare pentru dosarul de aplicație sau cerințele pentru postul de evaluator extern, vă rugăm să consultați documentul cu termenii de referință.

Procedura de aplicație

Aplicațiile vor fi trimise până la data de 22 februarie la adresa rekry@fingo.fi. După revizuirea candidaturilor de către comitetul de evaluare, va fi transmisă o listă scurtă de aplicanți, selectați pentru etapa interviului.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să folosiți următoarele detalii de contact (începând cu data de 4 Februarie):

Jussi Kanner

Email: jussi.kanner@fingo.fi

Tel: +358 40 7544 883

Autentificare intranet
> ti-ai uitat parola? click aici!

FOND

Website realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene si al Agentiei de Dezvoltare Austriece, prin proiectul european TRIALOG.