Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din Romania

Pentru a vă convinge, dacă nu am făcut-o deja, vă invităm să citiți următoarele testimoniale ale stagiarilor noştri:

„Un internship în cadrul Federației Organizațiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din România (FOND) reprezintă un prim pas spre o carieră în domeniul dezvoltării internaționale. Făcând parte din prima generație a masteratului în limba engleză, Dezvoltare, Cooperare Internațională și Ajutor Umanitar (SNSPA), timpul petrecut alături de echipa executivă FOND – o echipă adevărat implicată în activitățile ce țin de implementarea și dezvoltarea unei politici eficiente și coerente a României în domeniul cooperării pentru dezvoltare internațională și ajutorului umanitar, a reprezentat un plus pentru parcursul academic, reușind să pun în practică experiența teoretică acumulată în facultate.

Mai mult, atribuțiile în cadrul stagiului contribuie la dezvoltarea aptitudinilor personale și competențelor organizaționale, însă cel mai important lucru cu care rămâi după o asemenea experiență este dorința de implicare în domeniul politicii de cooperare pentru dezvoltare. Pot spune că este una din cele mai bune decizii pentru orice tânăr interesat de acumularea experienței într-un mediu neguvernamental, alături de o echipă tânără și dedicată!”

Adina Voicilă, Masterandă DICHA (Development, International Cooperation and Humanitarian Aid), SNSPA
…………………………………………………………………………………………………………………………………………….
„Ce a însemnat pentru mine FOND?
Această interogație mă determină să evidențiez câteva caracteristici importante ale FOND din punctul meu de vedere. În primul rând, FOND mi-a augmentat interesul pentru domeniul dezvoltării și cooperării internaționale datorită profesionalismului arătat de echipa FOND în toate activitățiile derulate. Mai mult, acest stagiu mi-a stârnit curiozitatea către a înțelege cu adevărat mecanismele politicilor de cooperare pentru dezvoltare, cum evoluează ele și cum sunt aplicate de România din 2007 până acum. Dar, ceea ce cu adevărat recomandă stagiul în cadrul FOND este dat de posibilitatea de a cumula noțiunile teoretice învățate în facultate cu cele practice, astfel reușind a dobândi baza necesară pentru o viitoare carieră în domeniul dezvoltării și cooperării internaționale.”
Tudor Gabriela Lorena, Masterandă DICHA (Development, International Cooperation and Humanitarian Aid), SNSPA
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
„Profesionalism, coordonare, prietenie, spirit de echipă. Deși lista mai poate continua, acestea sunt cuvintele cheie ce caracterizează experiența mea ca intern în cadrul Federației ONG pentru Dezvoltare din România. Urmând cursurile unei facultăți de științe politice, am devenit tot mai interesată de modul în care sunt luate deciziile la nivel înalt, care sunt factorii care le influențează, dar, mai ales, cât de mult este implicată societatea în acest proces. La toate aceste întrebări am avut să găsesc răspuns pe parcursul celor trei luni de internship în cadrul FOND, dar și numeroaselor mele curiozități.
Mulțumită FOND, am reușit să trec peste frica de a nu cunoaște suficient un anumit domeniu, mi-am definit abilitățile și am avut onoarea de a întâlni oameni excepționali. Totodată, prin intermediul Federaței, voi avea ocazia de a participa la <>, eveniment anual, organizat sub egida iEARN – International Education and Resource Network. ”
Theodora Radu, Studentă Facultatea de Științe Politice, Universitatea București
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
„Dacă îți dorești să descoperi domeniul cooperării internaționale pentru dezvoltare sau să cunoști mai bine eforturile României și ale Uniunii Europene pentru ridicarea nivelului de trai și al condițiilor socio- economice în statele în curs de dezvoltare, stagiul la Federația ONG pentru Dezvoltare poate fi un pilon important. Pentru mine a fost, mai ales ca student la Relații Internaționale, formându-mi o imagine mult mai clară asupra domeniului și provocărilor de actualitate pe care le întâmpină dezvoltarea. Recomand să aplice tuturor celor interesați de această tematică, mai ales că intrăm în era post-2015, în care dezvoltarea internațională pune accentul, oficial, pe dimensiunea sustenabilității.”
Mădălin Blidaru, Student Facultatea de Relații Internaționale, SNSPA

Autentificare intranet
> ti-ai uitat parola? click aici!

FOND

Website realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene si al Agentiei de Dezvoltare Austriece, prin proiectul european TRIALOG.