Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din Romania

Suntem în căutare de noi colegi/ colege: Apel pentru Aplicații pentru Director Executiv & Manager Proiect

18 Decembrie 2019

Ne căutăm un nou manager de proiect / Termen limită pentru depunerea aplicațiilor: 12 ianuarie 2020, 23:59, ora României

Federaţia Organizațiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din România - FOND este în căutarea unui nou manager de proiect, care să coordoneze implementarea activităților din cadrul proiectului Forumul ONG de la Marea Neagră „Building CSO Capacity for Regional Cooperation within the Black Sea Region", derulat de FOND ca aplicant principal în perioada 2019 - 2021 și finanțat de către Uniunea Europeană, din Instrumentul European de Vecinătate.

Obiectivul principal al proiectului este de a crește stabilitatea și prosperitatea regiunii Mării Negre, prin consolidarea cooperării regionale în rândul organizațiilor societății civile din regiune, în contextul dezvoltării durabile și rezilienței societății.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

 • Îmbunătățirea capacității interne a Forumului ONG de la Marea Neagră;
 • Oferirea de oportunități de întărire a capacității organizațiilor din regiune și a grupurilor de lucru parte din Forumul ONG de la Marea Neagră;
 • Oferirea de suport pentru crearea de parteneriate, proiecte, inițiative și rețele regionale ale ONG-urilor din regiunea Mării Negre;
 • Creșterea vizibilității ONG-urilor din regiunea Mării Negre la nivel european și international.

Forumul ONG de la Marea Neagră este un eveniment regional organizat pentru prima dată în anul 2008, de către Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare - FOND, în contextul politicii Sinergiei Mării Negre, cu sprijinul Ministerului român al Afacerilor Externe, al Reprezentanței Comisiei Europene în România și al Black Sea Trust for Regional Cooperation. Forumul ONG de la Marea Neagră urmărește să creeze un spațiu deschis pentru dezbateri, schimb de cunoștinte și experiență, comunicare și cooperare între reprezentanți ai societății civile, guvernelor, organizațiilor internaționale și donatorilor activi în regiunea Mării Negre. Forumul se concentrează pe schimbul de bune practici în diverse domenii și povesti de succes despre cooperarea regională.

Post vacant MANAGER PROIECT (program full time, 8h/zi) cu data de începere 1 februarie 2020. Mai multe detalii puteți găsi în fișa postului aici

Activitățile din cadrul proiectului vor presupune sprijin în organizare de evenimente la nivel internațional (în regiunea Mării Negre și la Bruxelles), deplasări pentru întâlniri cu partenerii și pentru promovarea Forumului la nivel regional/ internațional, gestionarea activităților de întărire a capacității organizațiilor din regiune, gestionarea unui program de sub-granting, raportarea narativă și financiară aferentă proiectului. Mai multe detalii despre proiect puteți găsi pe pagina oficială a Forumului aici.

Toţi cei interesaţi sunt rugați să transmită la adresa de e-mail fond.romania@gmail.com următoarele documente:

 • CV-ul actualizat*;
 • Scrisoare de motivație.

Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este 12 ianuarie 2020, 23:59, ora României.

ATENȚIE: Doar aplicaţiile complete şi primite în termenul menţionat vor fi luate în considerare pentru etapa următoarea, cea a interviului.

Suntem în căutarea noului Director Executiv FOND!/ TL: 15 ianuarie 2020

Dacă te pasionează domeniul relațiilor internaționale, mai ales politica de cooperare pentru dezvoltare și ajutor umanitar și vrei să sprijini implicarea organizațiile neguvernamentale în acest domeniu, atunci te așteptăm să ne coordonezi echipa noastră de la FOND!

Căutăm candidați ce vor să-și dezvolte abilitățile de leardership, să aibă parte de expunere la nivel regional și internațional în contextul cooperării pentru dezvoltare, să contribuie la creșterea acestui domeniu la nivel național și să lucreze într-un mediu profesionist, motivant și prietenos!

Directorul Executiv are un rol foarte important în coordonarea echipei executive și implementarea activității FOND, conform direcțiilor strategice trasate de Adunarea Generală și Consiliul Director. Printre responsabilitățile principale se numără: managementul activităţii federatiei (coordonarea implementării proiectelor și inițierea de noi programe/ fundraising), este responsabil de managementul financiar (buna gestionare a fondurilor federației) și al echipei și asigură reprezentarea federației la nivel național și international (în coordonare cu Consiliul Director).

Noul director își va începe activitatea la 1 martie 2020 și va avea un program full-time, cu cel puțin 5-6 deplasări externe pe an.

Candidatul ideal/ candidata ideală trebuie să aibă:

 • Nivel studii si domeniu de specialitate: studii universitare / relații internationale; politici europene; cooperare pentru dezvoltare internațională.
 • Experiență: 3-5 ani în mediul ONG pe pozitie de management (de preferat în domeniul cooperării pentru dezvoltare), experiența de lucru în rețea și cu Board-uri constituie un avantaj;
 • Cunoștințe de limba engleză nivel avansat (a doua limbă străină - opțional);
 • Cunoștințe privind tendințele în domeniul de activitate al federației - nivel național și internațional;
 • Abilități de negociere, diplomație, toleranță;
 • Gândire și capacitate de analiză și sinteză;
 • Capacitate de previziune și de evaluare obiectivă;
 • Putere de decizie și asumare a responsabilității;
 • Abilități pentru lucru în echipă;
 • Dorința de dezvoltare a subordonaților și capacitate de delegare;
 • Rezistența la efort și stres.


Dacă crezi că ți-ar plăcea să te alături echipei noastre, te rugăm să ne trimiți până la data de 15 ianuarie 2020, la adresa de e-mail fond.romania@gmail.com următoarele documente:

- CV (trebuie să includă cel puțin 2 referințe de la colaboratorii/ angajatorii anteriori);

- Scrisoare de motivație.

Documente utile:

Anunț recrutare Director Executiv FOND;

Fișa Postului Director Executiv.


_______________________________________________________________

*Datele personale incluse în CV-urile transmise vor fi utilizate strict pentru procesul de selecție. Prin depunerea aplicației, vă exprimați consimțământul pentru stocarea și procesarea datelor dvs. personale de către FOND. Mai multe informații sunt disponibile aici.

Autentificare intranet
> ti-ai uitat parola? click aici!

FOND

Website realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene si al Agentiei de Dezvoltare Austriece, prin proiectul european TRIALOG.