Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din Romania

Dezbaterea "Sprijinirea jurnaliștilor în dezvoltarea internațională"/ Rezultatele celor 3 jurnaliști beneficiari de bursă

Pe data de 23 martie 2017 a avut loc dezbaterea cu titlul "Sprijinirea jurnaliștilor în dezvoltarea internațională", în cadrul căreia cei trei jurnaliști beneficiari de burse din cadrul proiectului - Ioana Moldovan, Ioana Călinescu și Petruț Călinescu - au vorbit despre experiențele lor din cadrul vizitelor de studiu din Tunisia, Georgia, respectiv Rep. Moldova.

Tot în cadrul evenimentului, Andrei Schwartz, Manager Development la Euractiv România a vorbit despre proiectul We Develop!, care își propune să promoveze la nivel național subiecte legate de dezvoltarea internațională și cooperarea pentru dezvoltare.

Vă invităm să consultați mai jos matarialele realizate de către cei trei:

Ioana Moldovan (Tunisia)
- în limba română: http://www.euractiv.ro/extern/iasomie-in-pamant-otravit.-deriva-tunisiei-spre-jihadism-5721 și : http://www.hotnews.ro/stiri-international-21375805-iasomie-pamant-otravit-deriva-tunisiei-spre-jihadism.htm

- în limba engleză: http://www.aljazeera.com/news/2016/11/poisoned-jasmine-161101124146384.html

Ioana Călinescu (Georgia)
în limba română: http://totb.ro/mahmureala-rusa-in-protectia-copilului-georgia/
în limba engleză: http://www.theblacksea.eu/index.php?idT=88&idC=88&idRec=1262&recType=story

Petruț Călinescu (Rep. Moldova)
în limba română: http://www.scena9.ro/article/roadtrip-moldovenesc-petrut-calinescu
în limba engleză: http://www.theblacksea.eu/index.php?idT=88&idC=88&idRec=1245&recType=photo

Update proces selecție aplicații jurnaliști

În urma celei de-a doua etape a procesului de selecție, au fost selectați următorii 3 finaliști pentru realizarea foto-reportajelor: Petruț Călinescu, foto-jurnalist, care va realiza un material foto în Republica Moldova; Ioana Călinescu, jurnalistă, care va elabora un articol despre situația din Georgia; și Ioana Moldovan, jurnalistă, care va scrie un articol și va realiza materiale foto în Tunisia.

Rezultatele selecției pot fi vizualizate aici.

Datorită numărului mare de aplicații primite, selecția pentru etapa de interviuri se va prelungi până miercuri, 20 iulie. Vom reveni cu mai multe detalii în cursul acestei săptămâni.

Lansare Apel Aplicații Vizite de Studiu pentru Jurnaliști în contextul Cooperării pentru Dezvoltare Internațională Termen limită: 14 iulie 2016 (ora 17.00)

Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare (FOND) lansează apelul pentru depunerea de aplicații de către jurnaliști interesați în efectuarea unei vizite de studiu cu scopul de a realiza materiale de presă despre domeniul cooperării pentru dezvoltare internațională.

Perioada de implementare a vizitelor de studiu și elaborare a materialelor de presă este 25 iulie - 30 octombrie 2016.

Apelul este deschis pentru jurnaliști cu background în relații internaționale, afaceri externe sau experiență jurnalistică în a aborda subiecte precum educația, migrația, finanțele, comerțul, dezvoltarea internațională, agricultura, egalitatea de gen sau schimbările climatice în context internațional. Iar ca locații posibile pentru deplasarile jurnaliștilor: unul dintre statele prioritare pentru politica de cooperare pentru dezvoltare a României - Vecinătatea Estică și statele MENA, de exemplu: Republica Moldova, Georgia, Ucraina, Egipt, Tunisia, Palestina sau alte state în curs de dezvoltare incluse în lista OCDE-CAD, dacă prezintă subiecte de interes pentru contextul național al politicii de dezvoltare.

Candidații interesați de această oportunitate sunt rugați să trimită un CV împreună cu o scrisoare de motivație care sa conțină și o scurtă descriere despre a subiectului pe care doresc să îl abordeze în vizita de studiu și 2 exemple relevante de articole scrise, video-uri produce, reportaje radio, foto de aceștia care îi recomandă pentru vizita de studiu la adresa de e-mail: fond.romania@gmail.com până pe 14 iulie 2016, ora 17:00, ora României.

Pentru mai multe informații, vă rugăm consultați Termenii de Referință disponibili aici.

............................................................................

Proiectul "Sprijinirea jurnaliștilor din România în abordarea subiectelor de dezvoltare internațională" este implementat de Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare (FOND), cu sprijinul financiar al Ministerul Afacerilor Externe al României în parteneriat cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare - Centrul Regional pentru Europa și Asia Centrală.

Scopul proiectului este de a crește profilul României de donator de asistență pentru dezvoltare prin consolidarea cunoștințelor jurnaliștilor, specializați pe politică externă, de a redacta materiale de presă în contextul politicii naționale de cooperare pentru dezvoltare și conectarea acestora la agenda internațională în contextul dezvoltării – Noile Obiective de Dezvoltare Durabilă.

Autentificare intranet
> ti-ai uitat parola? click aici!

FOND

Website realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene si al Agentiei de Dezvoltare Austriece, prin proiectul european TRIALOG.