Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din Romania

Ediția 2021

În data de 22 iulie 2021, a avut loc cea de-a 13-a ediție a Școlii Române de Dezvoltare, eveniment de referință organizat anual de FOND. Școala Română de Dezvoltare s-a dezvoltat de-a lungul anilor prin networking pentru o serie de stakeholderi, precum: reprezentanţi ai ministerelor de linie din România, ai sectorului neguvernamental și mediul academic. Evenimentul are loc în cadrul proiectului „Consolidarea Capacității și Sustenabilității FOND și a Organizațiilor Active în Domeniul Cooperării pentru Dezvoltare Internațională în România.

Raportul final al ediției din 2021 a Şcolii Române de Dezvoltare este disponibil aici.

Prezentări din timpul evenimentului:

Ediția 2017

UPDATE: Raportul final al ediției 2017 a Şcolii Române de Dezvoltare este disponibil aici.

Prezentări din timpul evenimentului:

 

Între 4 - 6 septembrie a avut loc la sediul Impact Hub - Timpuri Noi cea de-a 10-a ediție a Școlii Române de Dezvoltare, cu titlul "Advancing the Sustainable Development Goals (SDGs): Are we on the right track?". #devcamp10

Printre temele abordate se numără implementarea la nivel național/ internațional a Agendei 2030, acțiunile României în domeniul cooperării pentru dezvoltare precum și pregătirea Președinției române la Consiliul UE în prima jumătate a anului 2019, urmărind creșterea gradului de conștientizare în legătură cu aceste subiecte și facilitarea schimbului de bune practici și experiențe.

În luna septembrie a anului 2015, 193 de țări s-au angajat să pună capăt sărăciei, să protejeze planeta și să asigure prosperitate pentru toți, prin adoptarea Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă și a noilor Obiective de Dezvoltare Durabilă. Acum, după aproape de doi ani, un nou cadru de acțiune pentru eradicarea sărăciei și promovarea dezvoltării durabile a fost format, prin adoptarea noului Consens european pentru Dezvoltare. În acest context global extrem de dinamic și totodată provocator, cu toții trebuie să ne întrebăm: suntem pe calea cea bună?

Documente utile:

 

De asemenea, harta către noul sediu Impact Hub - Timpuri Noi Square poate fi consultată aici. Intrarea se face din bd. Nerva Traian. (Google Street View)

Ediția 2016

............................................................................................................................................................

Şcoala Română de Dezvoltare constituie deja un eveniment brand pentru comunitatea naţională de dezvoltare, la care participă reprezentanţi ai ministerelor de linie din România, ai guvernelor statelor partenere, ai sectorului neguvernamental, mediul academic, media, etc.

Evenimentul este o oportunitate pentru a dezbate teme de interes în acest context, de a facilita interacţiunea cu experţi şi în special cu reprezentanţi din ţările partenere. Printre temele abordate se numără: revizuirea strategiei naţionale de cooperare pentru dezvoltare, consultarea comunităţii naţionale privind noua lege a cooperării pentru dezvoltare, noua agendă globală post-2015 (Obiectivele de Dezvoltare Durabilă) şi Anul European al Dezvoltării (2015).

Evenimentul este organizat cu sprijinul financiar al Ministerului român al Afacerilor Externe, iar din 2010 este organizat de FOND în parteneriat cu PNUD România.

Raport media - ediția 2015.

Autentificare intranet
> ti-ai uitat parola? click aici!

FOND

Website realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene si al Agentiei de Dezvoltare Austriece, prin proiectul european TRIALOG.