Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din Romania

Oportunităţi din România - prezentare generală

1.European Voluntary Humanitarian Aid Corps - proiect pilot coordonat în România de Pro Vobis

2.Serviciul European de Voluntariat, proiect al Comisiei Europene care permite tinerilor cu vârste cuprinse între 18-30 de ani să fie voluntari pe o anumită perioadă (în mod normal între 2 şi 12 luni)  într-o ţară specifică , prin Erasmus +

3.Tabere internaţionale de voluntariat în ţări din Asia, Africa sau America Latină, pe termen scurt şi mediu.

Service Civil International Romania (SCI-RO) este o asociaţie de voluntariat, non-guvernamentală, înfiinţată în anul 1993. Printre activităţile sale se numără tabere internaţionale de voluntariat, seminarii internaţionale, campanii naţionale şi internaţionale. Mai multe detalii se găsesc aici.

4. Global Citizen - AIESEC este un program de stagii de voluntariat internaţionale.  Ai ocazia să pleci în aproape orice colţ al lumii (Europa, Rusia, Turcia, Egipt, Maroc) timp de 6 săptămâni pentru a experimenta o cultură cu totul nouă, concentrându-te pe dezvoltarea ta personală prin activităţi bazate pe responsabilitate socială. Găseşti proiecte pe diferite teme: mediu, sănătate, educaţie, cultură şi dezvoltare de ONG-uri.

Cerinţe:
Student sau absolvent al unei instituţii de învăţăm
ânt superior de cel mult 2 ani;
V
ârsta cuprinsă între 18 şi 29 de ani;
Cunoaşterea limbii engleze la nivel conversaţional;
Dorinţa de a avea o experienţă internaţională.

AIESEC este o organizaţie internaţională, independentă, non-profit şi neafiliată politic, condusă de studenţi şi proaspăt absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ superior. Membrii săi sunt interesaţi de probleme globale, leadership şi management.


http://volunteerinternational.org/our-member-organizations/
https://www.volunteerhq.org/

5. L'Association Francaise des Volontaires du Progres (AFVP) este o organizaţie creată în 1963 ce recrutează şi formează voluntari în domeniul solidarităţii internaţionale.

Aceasta oferă tinerilor posibilitatea de a trăi o experienţă profesională, culturală, umanitară de 2 ani într-o ţară aflată în curs de dezvoltare.

Mai multe informaţii despre misiunea asociaţiei, dar şi despre paşii ce trebuie făcuţi pentru a deveni voluntar internaţional ăntr-o ţară defavorizată pot fi aflate de aici.

6. VSO - Voluntary Service Overseas (UK) este o organizaţie de dezvoltare internaţională cu sediul central în UK, cu peste 50 de ani de experienţă în trimiterea de profesionişti în anumite domenii în ţări în curs de dezvoltare din Africa şi Asia.

VSO oferă oportunitatea unor stagii de voluntariat, majoritatea de 1-2 ani, profesioniştilor dornici să îşi împartă expertiza cu colegi din organizaţii, instituţii guvernamentale, de învăţământ sau spitale, etc., pentru a-i ajuta să ofere programe şi servicii mai eficiente categoriilor vulnerabile de populaţie pe care le deservesc. Participarea la acest program se face strict pe bază de selecţie şi nu presupune nici un fel de taxă de înscriere. Pe parcursul stagiului toate cheltuielile voluntarilor sunt asigurate de VSO, în limita unui trai simplu şi în armonie cu condiţiile de viaţă locale din ţara de plasament, voluntarii VSO trăind chiar în mijlocul comunităţilor în care lucrează. Pentru mai multe detalii intraţi pe www.voluntariat/ro/vso sau direct pe www.vso.org.uk 

 

Autentificare intranet
> ti-ai uitat parola? click aici!

FOND

Website realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene si al Agentiei de Dezvoltare Austriece, prin proiectul european TRIALOG.