Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din Romania

Forumul ONG de la Marea Neagră reprezintă un spaţiu deschis pentru dezbatere, cunoaştere şi înţelegere reciprocă, comunicare şi cooperare între reprezentanţii societăţii civile, guvernele şi organizaţiile neguvernamentale active în regiunea extinsă a Mării Negre. De la prima sa ediţie din 2008, Forumul a reunit peste 800 de participanţi din diferite domenii de activitate din Armenia, Azerbaijan, Belarus, Rusia, Republica Moldova, Bulgaria, Georgia, Grecia, Turcia, Ucraina, România, precum şi din alte state membre ale Uniunii Europene active în bazinul Mării Negre. 


Cea de VII-a ediţie a Forumului a avut loc pentru prima dată în alt stat din regiune în afară de Rom
ânia, fiid organizat în decembrie 2014 în Kiev – Ucraina cu tematica ”Enabling Environment for CSOs: Towards a Strategy of Civil Society in the Black Sea Region”, cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, Ministerului Român al Afacerilor Externe şi CSO Partnership for Development Effectiveness (CPDE). FOND este prima platformă din regiune care a organizat o dezbatere în Parlamentul European (iunie 2013) pe tema cooperării societăţii civile în regiunea Mării Negre.


Încep
ând cu anul 2013, Forumul a reuşit să atragă susţinerea a doi parteneri importanţi – sprijinul direct din partea Comisiei Europene şi din partea Coaliţiei internaţionale CSO Partnership for Development Effectiveness. În anul 2015, parteneriatul dintre FOND şi CPDE a fost consolidat printr-o colaborare anuală în vederea organizării Forumului ONG de la Marea Neagră şi reprezentarea regiunii Mării Negre şi Balcanilor de către FOND în cadrul CPDE.

Autentificare intranet
> ti-ai uitat parola? click aici!

FOND

Website realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene si al Agentiei de Dezvoltare Austriece, prin proiectul european TRIALOG.