Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din Romania

CSO Partnership for Development Effectiveness - CPDE

Parteneriatul Societății Civile pentru Eficacitatea Dezvoltării (CSO Partnership for Development Effectiveness - CPDE) este platforma care unește vocile societății civile la nivel global în ceea ce privește domeniul eficacității dezvoltării.

Misiunea CPDE constă în promovarea eficacității dezvoltării în toate ariile de muncă, prin participarea activă în cadrul GPEDC (Global Partnership for Effective Development Cooperation), bazându-se pe abordarea și respectarea drepturilor omului. În vederea unui fundament consolidat pentru participarea societății civile, CPDE pune accentul pe sprijinirea organizațiilor nonguvernamentale la nivel national, sub-regional, regional și sectorial, prin inițiativele coordonate la nivel atât regional, cât și global, în ceea ce privește eficacitatea dezvoltării.

Pentru aceasta, CPDE aderă la următoarele valori: respect reciproc, echitate și egalitate de gen; responsabilitatea față de membri și colegi; și transparență în toate procesele și acțiunile de luare a deciziilor. De asemenea, CPDE aderă la Principiile de la Istanbul privind eficacitatea proiectelor de dezvoltare implementate de organizațiile societății civile.

Din anul 2013, Forumul ONG de la Marea Neagră a dezvoltat un parteneriat cu CPDE, prin care discuțiile la nivel regional din cadrul Forumului sunt incorporate în contextul global al dezvoltării.

În 2013, Forumul ONG de la Marea Neagră a găzduit alegerile Reprezentantului la nivel sub-regional din afara UE, din cadrul CPDE. În anul 2014, Forumul a beneficiat de sprijin în procesul de organizare a consultărilor regionale pe tema mediului favorabil (enabling environment) pentru societatea civilă din Regiunea Mării Negre.

Începând cu anul 2015, colaborarea CPDE cu Federația Organizațiilor Nonguvernamentale pentru Dezvoltare - FOND a fost consolidată, în vederea colaborării privind Forumul ONG de la Marea Neagră. Pe lângă aceasta, FOND a devenit un punct focal în sub-regiunile Mării Negre și Balcani - parte a regiunii europene din cadrul CPDE.

Mai multe informații legate de CPDE pot fi găsite aici, iar pentru știri și activitatea CPDE în regiune, vă invităm să citiți categoria dedicată acesteia de pe site-ul oficial al Forumului ONG de la Marea Neagră.

Pentru mai multe informații, vă invităm să consultați următorul link: http://csopartnership.org.

Autentificare intranet
> ti-ai uitat parola? click aici!

FOND

Website realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene si al Agentiei de Dezvoltare Austriece, prin proiectul european TRIALOG.