Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din Romania

Hotărârea Guvernului nr. 1052/2011 privind reglementarea acţiunilor specific aferente finanţării asistenţei din cadrul politicii naţionale de cooperare internaţională pentru dezvoltare (www.aod.ro):
Asistenţa umanitară acordată de România este definită, conform Art.3 (c) al HG 1052/2011 ca asistenţa de urgenţă acordată statelor în caz de dezastre şi conflicte armate prelungite, cu scopul atenuării consecinţelor asupra victimelor, inclusiv asistenţa oferită în procesul de tranziţie de la o situaţie de criză umanitară către procesele de reabilitare sau reconstrucţie timpurie. 

   SECŢIUNEA a 6-a
Acordarea asistenţei umanitare

Art. 17. –
Ministerul Afacerilor Externe acordă asistenţă umanitară direct statului în cauză ori indirect, prin intermediul unei organizaţii internaţionale cu competențe în domeniu sau al unui fond autonom gestionat de o organizație internațională de profil ori al unui fond constituit în mod special pentru a răspunde necesităților unei crize umanitare sau al unor organizații neguvernamentale.
  
Art. 18. –
Acordarea asistenței umanitare din bugetul de asistenţă pentru dezvoltare se realizează prin ordin al ministrului afacerilor externe, în baza unor documente contractuale încheiate de Ministerul Afacerilor Externe cu statul în cauză sau cu organizațiile internaționale/neguvernamentale intermediare. Ministerul Afacerilor Externe informează Guvernul în ceea ce privește asistenţa umanitară acordată.
 

Art. 19. –
Pentru acordarea de asistenţă umanitară prin intermediul organizațiilor neguvernamentale este necesar ca acestea să îndeplinească cumulativ următoarele criterii:
 
 a)      să aibă experiență în domeniul asistenței umanitare;
 
 b)      să cunoască circumstanțele și specificul local;
 
 c)    să facă dovada deținerii mijloacelor necesare unei furnizări rapide și eficiente a asistenței umanitare către persoanele sinistrate.
 

Autentificare intranet
> ti-ai uitat parola? click aici!

FOND

Website realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene si al Agentiei de Dezvoltare Austriece, prin proiectul european TRIALOG.