Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din Romania
FOND și asistența umanitară

Fondat  în  2012,  Grupul  de  Lucru Asistență Umanitară (GLAU) din cadrul FOND are  scopul  de  a susține coordonarea,  la  nivel
național și internațional,  intre organizațiile românești ce intervin  in  regim  de urgență atât  în  România,  cât
și  în țările prioritare cooperării internaționale pentru  dezvoltare
,  precum  Republica  Moldova,  Georgia  sau  alte țări care sunt afectate de crize umanitare așa cum s-a întâmplat în cazul Haiti, Indonezia, Japonia etc.

Asistența umanitară

 

Sursa foto:Sphere Project

UE este unul dintre principalii donatori mondiali de ajutor umanitar. Împreună, Comisia Europeană și statele membre furnizează în jur de 50% din fondurile globale pentru asistență în caz de urgență.

Direcția Generală Ajutor Umanitar și Protecție Civilă (ECHO) este forța motrice a UE în acest domeniu, finanțând operațiuni de ajutorare puse în aplicare cu ajutorul mai multor parteneri (organizații neguvernamentale, agenții ONU și organizații internaționale) și coordonând politicile și activitățile statelor membre. De asemenea, ECHO susține și lucrări umanitare eficiente în întreaga lume.

În 2013, Comisia a acordat asistență umanitară în valoare de 1,353 miliarde EUR pentru a ajuta un număr de 124 milioane de persoane în peste 90 de țări din afara UE. Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene acționează în calitate de colegislatori în dezvoltarea politicii de ajutor umanitar a UE. În plus, Parlamentul monitorizează furnizarea ajutorului umanitar și luptă ca prevederile bugetare să corespundă nevoilor umanitare.

Pentru mai multe detalii despre asistenţa umanitară furnizată de Uniunea Europeană accesaţi site-ul Parlamentului European.

 

 

Autentificare intranet
> ti-ai uitat parola? click aici!

FOND

Website realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene si al Agentiei de Dezvoltare Austriece, prin proiectul european TRIALOG.