Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din Romania

ACTEDJ - Proiectului MuseumInfoTur - Valorificarea și sporirea vizibilității patrimoniului cultural și istoric în cadrul rețelei transfrontaliere de muzee - Centre de Informare Turistică

 

În perioada 16-18 februarie 2022, echipa Asociației de Cooperare Transfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de Jos" a organizat sesiunea de instruire „Interpretarea patrimoniului cultural pentru grupurile de turiști" din cadrul proiectului MuseumInfoTur 2SOFT/2.1./129, finanțat prin Programul Operațional Comun România - Republica Moldova 2014 - 2020, ENI. Proiectul, cu un buget de 109,900 EURO, își propune creșterea vizibilității patrimoniului cultural din România și Republica Moldova, fiind implementat de ACTEDJ în parteneriat cu ADR Centru (Republica Moldova) și ADTM (Republica Moldova).

Sesiunea, organizată în format online, a creat un cadru prietenos în care participanții din România și Republica Moldova au putut împărtăși experiențe, idei, povești axate pe patrimoniul cultural si imaterial, răspunzând întrebărilor: ce, cum, când?

Printre invitați s-au numărat și specialiști din Muzeului Viu Gospodăria Tradițională „Vatra cu Dor", care redă o gospodărie tradițională unde grajdurile și acareturile casei au fost transformate în ateliere de olărit, de confecționat măști, zone de educație non formală pentru copii. Biblioteca Județeană „V.A.Urechia" a prezentat colecția sa de cărți rare și istoria clădirii sediului bibliotecii, ce odinioară a găzduit sediul Comisiei Europene a Dunării. Invitatul din ultima zi a oferit sugestii de creare a unui program oeno-gastronomic.


În următoarea perioadă, ACTEDJ va organiza, în format hibrid, un tur de promovare și o vizită de studiu pentru a promova patrimoniul cultural și istoric al Județului Galați, beneficiarii fiind ghizi și jurnaliști din arealul proiectului.

 


Asociația de Cooperare Transfrontalieră “Euroregiunea Dunărea de Jos” (ACTEDJ): Proiectul “Bridges of Trade”

Asociația de Cooperare Transfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de Jos” implementează în parteneriat cu Municipalitatea din Nestos din Grecia, Primăria Municipalității Bălți din Republica Moldova, Guvernoratul raional Çatalca din Turcia și Camera de Comerț și Industrie a Republicii Armenia, proiectul BRIDGES OF TRADE”, ce are ca obiectiv general eliminarea decalajului și sprijinirea producătorilor din sectorul agricol și sectoarele conexe în vederea dezvoltării unor legături comerciale cu importatori din regiunile țărilor partenere. Proiectul, cu un buget de 571.889.00€, este finanțat prin Programul Operațional Bazinul Mării Negre 2014-2020 BSB-861, prin Instrumentul European de Vecinătate.

Consorțiul BRIDGES își propune să desfășoare numeroase activități printre care și organizarea a 5 evenimente „BRIDGES”, unul în fiecare regiune a partenerilor, în care producători/vânzători din regiunea gazdă se vor întâlni cu cumpărători din toate celelalte regiuni participante.

În cadrul proiectului, ACTEDJ este lider al grupului de activități  T1 „Acțiuni preliminare” și a dezvoltat un studiu privind comerțul internațional de produse agricole și conexe în România, un chestionar adresat cumpărătorilor și vânzătorilor care a fost diseminat la nivel de consorțiu și a întocmit lista potențialilor beneficiari.

Rezultatele vor fi obținute într-un interval de 24 luni și vizează formarea de parteneriate între producători și cumpărători. De asemenea, 230 de întreprinderi vor beneficia de formare în domeniul comerțului internațional, va fi pus la dispoziție un instrument de formare în domeniul TIC pentru a sprijini viitorii comercianți internaționali, iar între cei 5 parteneri se va face schimb de cunoștințe, experiențe și bune practici consolidând astfel parteneriatele transfrontaliere. Informații suport se regăsesc pe website-ul ACTEDJ la adresa https://actedj.ro/?s=bridges.

 


 

Dorcas Aid România

 

Este o organizație creștină prezentă în România de peste 35 de ani care are misiunea de a aduce o schimbare de durată pentru cei care trăiesc în sărăcie, sunt marginalizați sau loviți criză, indiferent de sex, religie sau apartenență politică. Proiectele sunt implementate prin implicarea a 8 parteneri, organizații locale, și cu sprijinul actorilor locali (primării, școli, biserici, etc).

Principalele programe vizează dezvoltarea comunitară a zonelor defavorizate din 6 județe (Vaslui, Botoșani, Mureș, Cluj, Sălaj, Bihor) cu focus în domeniile:

1.      Incluziune și educație pentru copii și adulți romi: în prezent se desfășoară un proiect în Tărian (jud. Bihor), prin care peste 85 de copii participă la un program complex de Școală după Școală.

2.      Antreprenoriat social: în Girișu de Criș (jud. Bihor) un grup de 16 femei roma dezvoltă abilități de croitorie.

3.      Dezvoltarea de rețele de sprijin locale pentru vârstnici: 966 de vârstnici sunt sprijiniți material, spiritual și moral lunar prin mobilizarea resurselor locale și implicarea actorilor comunitari.

4.      Dezvoltarea capacităților partenerilor în domeniile mai sus menționate: partenerii Dorcas participă în mod activ la cursuri de formare .

 

Website: www.dorcas.ro

Facebook: https://www.facebook.com/DorcasRomania

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCD9ldvs8JNMRl8a4JUHUB6w


Asociația „FDP – Protagoniști în educație”

 

Asociația „FDP – Protagoniști în educație” a fost înființată în 1996 de către voluntari italieni și români, cu sprijinul organizației italiene AVSI pentru a sprijini dezinstituționalizarea copiilor infectați cu virusul HIV, dar și a altor copii abandonați în orfelinate.

De 25 de ani, FDP intervine în comunități afectate de sărăcie severă, dar și în mediul urban și rural și unde lucrează cu parteneri din sistemul public și privat.

Mai mult, asociația folosește activitățile sportive ca instrument de prevenire a abandonului școlar, după o metodologie dezvoltată de Fundația Real Madrid. În fiecare an, peste 80 de copii din cartierele mărginașe ale Bucureștiului participă la antrenamente sportive și activități socio-educaționale în cadrul “Școlii Sociale Sportive”.

De curând, în cadrul FDP se regăsesc și servicii terapeutice, educaționale și de asistență socială pentru copii cu cerințe educaționale speciale (CES), în cadrul centrului WONDER. În acest sens, a fost dezvoltată platforma de resurse educaționale https://eduacces.ro/ro, pentru a sprijini cadrele didactice în lucrul cu copiii cu CES.

În ceea ce privește dezvoltarea de proiecte de cooperare internațională, până acum, sprijinul asociației a fost acordat comunităților din Liban, Kenya și Myanmar.

Recent, atenția FDP s-a îndreptat și către sărăcia energetică și, din 2019 au apărut și primele mici proiecte care abordeaza această problemă.

Asociația lucrează la identificarea de soluții inovative pentru serviciile oferite beneficiarilor și întreprinde eforturi pentru a fi prezentă în comunități lipsite de sprijinul altor organizații.

Mai multe informații despre activitățiile asociației sunt disponibile, accesând următoarele link-uri: https://www.fdpsr.ro/

https://www.facebook.com/fdp.protagonisti.in.educatie/


 

APDD—Agenda 21

APDD—Agenda 21 este o organizaţie neguvernamentală, de interes naţional, nonprofit, neafliată politic sau religios, constituită în mai 2003, ce are ca scop sprijinirea politicilor statului român de promovare şi implimentare în România a obiectivelor Dezvoltării Durabile. Conceptul cheie al organizației APDD Agenda 21 este DEZVOLTAREA DURABILĂ, iar un viitor sigur și prosper nu poate fi realizat cu excluderea conceptului de dezvoltare durabilă. 

Asociația este membră a FOND și CSR, dar și în două organizații europene: MIJARC și.O.R.A. (Observe. Rethink. Act)

APDD - Agenda 21 a introdus metodologiile educației non-formale în toate inițiativele sale în contexte formale. Astfel, în ultimii 10 ani, organizația română a implementat 8 proiecte privind educația globală, dintre care 6 au fost dezvoltate în contextul formal al sistemului de învățământ. Următoarele proiecte au avut ca scop formarea cadrelor didactice în contexte non-formale, făcându-i multiplicatori ai educației globale în mediul formal al școlilor:

 • „Realizarea obiectivelor de dezvoltare ale mileniului: implicarea elevilor de liceu și a educatorilor în programul și proiectele de educație pentru dezvoltare”;
 • ’EAThink2015. Învățare globală pentru schimbare în EYD2015 și dincolo: angajamentul tinerilor europeni de la grădinile școlare la sistemele alimentare durabile”;
 • ,„Parlez-vous global?” „WGW - Implicarea tinerilor europeni în sprijinul implementării ODD”;
 • „Parteneriatul public - privat pentru o Europă coezivă, echitabilă și durabilă”;
 • ”Oameni&Planetă: Un Destin Comun”.

 

Profesorii au fost instruiți în contextul educației globale, dar și cu privire la metodologiile non-formale pe care să le folosească în activitatea lor. Mai mult, ei au folosit metodologiile non-formale pentru a-și instrui colegii din instituțiile de învățământ. Parteneriatul cu autoritățile publice în toate aceste proiecte a fost unul din obiectivele care să implice în strategiile de dezvoltare durabilă și adaptarea ODD – urilor la contexte locale.

Mai multe detalii despre proiectele derulate sunt disponibile aici: www.agenda21.org.ro


 

Habitat for Humanity România

Habitat for Humanity România construiește locuințe decente pentru familii cu venituri reduse și ridică de la 0 sau reabilitează centre de utilitate publică în comunități vulnerabile. De asemenea, organizația derulează programe de prevenție și răspuns la dezastre naturale precum și programe de advocacy în domeniul locuirii sociale.

Habitat for Humanity România lucrează pentru o lume în care toți oamenii au posibilitatea să locuiască decent.

Din anul 1996 și până în prezent, organizația a ajutat peste 100.000 de români să aibă un cămin primitor și a construit sau reabilitat peste 2.700 de locuințe. Proiectele sunt realizate cu sprijinul voluntarilor, iar în 25 de ani, peste 42.000 de voluntari români și străini au muncit pe șantierele Habitat din țară.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm accesați www.habitat.ro sau Facebook.com/Habitat.ro.

Proiecte și realizări din perioada recentă:

Anul 2020 a fost un an atipic, în care a fost necesară reorganizarea activității și identificarea de soluții rapide pentru sustenabilitatea proiectelor. Cu toate acestea, echipa a reușit să se adapteze și să realizeze următoarele evenimente:

 • În primăvară a fost lansată campania de strângere de fonduri „Salvăm Salvatorii”, prin care s-a urmărit obținerea fondurilor necesare pentru finalizarea Centrului de Urgențe din Moinești.
 • La sfârșitul verii, în luna august, au fost organizate 2 evenimente de inaugurare – inaugurarea celor 10 locuințe de la Vaideeni (locuințe construite cu peste 450 de voluntari la BIG BUILD 2019) și inaugurarea celor 36 de locuințe din Bacău (construire în anul 2017, cu ajutorul a peste 800 de voluntari, la BIG BUILD 2017).
 • În toamnă a fost inaugurat Centrul de Zi Bufkids din Buftea, început în urmă cu 2 ani. Și tot în toamnă a fost lansată platforma de voluntariat virtual, ca alternativă la voluntariatul pe șantier, prin care voluntarii s-au putut implica de la distanță în continuarea proiectelor desfășurate de Habitat for Humanity România.


Pro Vobis

Pro Vobis este una din organizațiile de referință în domeniul voluntariatului în România, cu un istoric cuprinzator în mișcarea de voluntariat din România, pe care o însoțește cu succes de peste 20 de ani.

Organizația colaborează cu parteneri internaționali, în special din Europa, dar nu numai, miza fiind aceea de a acumula expertiză, bune practici și modele care funcționează și de a le adapta la realitatea din România. Mai mult, Pro Vobis este membru al Centrului European pentru Voluntariat, încă din 2001.

Un eveniment de marcă anual, care anul acesta ajunge la ediția cu numărul 20, este Săptămâna Națională a Voluntariatului - SNV. Evenimentul reunește peste 100 de parteneri locali - asociații, instituții publice, școli, grupuri de inițiativă - fiecare dintre acestea organizând cel puțin 1 eveniment dedicat voluntariatului. 

În prezent, organizația coordonează proiectul Follow your vision: Family Volunteering – a new form of engagement, un proiect Erasmus+ orientat pe educația adulților, pe tema voluntariatului de familie, care implică colaborarea cu alte 5 țări partenere pentru a susține dezvoltarea acestei forme de implicare în peisajul voluntariatului din România.

De asemenea, organizația este parteneră în alte 3 proiecte europene Erasmus+, care vizează educația tinerilor: dezvoltarea de competențe prin voluntariat, dezvoltarea unor oportunități alternative de învățare prin service-learning și crearea unui manual de Educație Europeană.

La nivel național, Pro Vobis este organizație selectată în programul Promotorii Voluntariatului (ediția a II-a), inițiat de Secretariatul General al Guvernului, dar și parteneri în Coaliția pentru Voluntariat, proiect coordonat de FSS Bethany și finanțat prin programul Active Citizens Fund - Romania.

Publicațiile și resursele create pentru sectorul de voluntariat pot fi accesate la http://www.provobis.ro/publicatii/


Confederația Caritas România

Confederația Caritas România face parte din rețeaua mondială a organizațiilor Caritas: Peste 160 de organizații Caritas naționale sunt prezente în aproape toate țările lumii. În România există zece organizaţii Caritas locale.

Inspirată din Învățătura Socială a Bisericii Catolice, misiunea organizațiilor Caritas este de a-i sprijini pe cei săraci și marginalizați social să se exprime și să recâștige dreptul la o viață decentă și demnă prin programe complexe de asistență socială și prin acțiuni caritabile și umanitare.

În prezent, Confederaţia Caritas România îşi concentrează activitatea în următoarele direcţii: lobby şi advocacy, capacity building, intervenții în caz de dezastre naturale, cooperare internaţională.

Pe plan internațional, Confederația Caritas România se implică în proiecte de asistență umanitară, capacity buliding în teme de asistență umanitară și reducerea riscului de dezastre (Europa de Sud- Est, Asia).

Proiecte aflate în derulare:

 • Proiectul „Accompaniment and Building Capacities in EUAV”, adică „Acompaniament și dezvoltarea capacităților în EUAV” (ABC-EUAV), implementat de Confederația Caritas România în parteneriat cu Caritas Europa și organizații Caritas din Austria, Serbia, Bosnia și Herțegovina, Kosovo, Ucraina, Georgia și Armenia. și finanțat de Comisia Europeană prin programul „EU Aid Volunteers – EUAV” (EUAV – Inițiativa „Voluntari UE pentru ajutor umanitar”).
 • Proiectul „În lumea virtuală – Educație inteligentă și sigură”, este implementat de Confederația Caritas România în parteneriat cu șapte organizații caritas locale și are ca scop dezvoltarea unei politici privind salvgardarea copiilor în mediul online și facilitarea accesului la educație online.

 

Informații suplimentare despre acitivatea Caritas România sunt diponibile aici:

https://caritasromania.ro/

https://www.facebook.com/CaritasRomania


Asociaţia Novapolis – Centrul de Analize și Inițiative pentru Dezvoltare

Asociaţia Novapolis – Centrul de Analize și Inițiative pentru Dezvoltare își propune să contribuie la consolidarea unei societăți democratice, incluzive și diverse, echilibrată din punct de vedere social și economic, capabilă să răspundă nevoilor tuturor. Misiunea Novapolis este să susțină și să promoveze valorile democratice, modelele și intervențiile pentru dezvoltarea unei societăți bazate pe libertate, responsabilitate și respect. 

 • Asociația Novapolis deține Președenția Reţelei Naţionale Antisărăcie și Incluziune Socială (EAPN RO-RENASIS), care face parte, la rândul să, din cea mai mare rețea europeană activă în combaterea sărăciei și a excluziunii socialeEuropean Anti-Poverty Network (EAPN, cca. 200 de organizatii membre) și a reprezentat România în Grupul de Politici al EAPN– EU Inclusion Strategies Group între 2013-2017.
 • Asociația Novapolis este  membră FOND România (Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare), având un reprezentant în Consiliul Director al Federației.
 • Asociația Novapolis este membră a Coaliției pentru Drepturile Migranților și Refugiaților (CDMiR) – o rețea ce reunește organizații neguvernamentale din domeniul migrației, drepturilor omului și politicilor publice din România.
 • Asociația Novapolis este membru asociat în Rețeaua Orașelor de la graniță și Insulelor – BTIN (Border Town Networks and Islands) ce are rolul de a consolida și extinde relațiile instituționale existente, în vederea soluționării problemelor legate de solidaritatea și primirea migranților.

 

 În cadrul proiectelor și activităților sunt vizate următoarele arii de intervenție:

 • fenomenul migrației și mobilității, respectiv efectele asociate acesteia prin prisma dezvoltării, respectiv maximizarea avantajelor și minimizarea consecințelor negative și a costurilor sociale;
 • educația și lupta împotriva sărăciei, a segregării şi a excluziunii sociale, promovarea diversității și interculturalității;
 • piața muncii, ocuparea si integrarea pe piata muncii a tinerilor, categoriilor defavorizate și (re)integrarea migranților;
 • egalitate de șanse, combaterea discriminarii și construirea de modele pentru dezvoltare comunitară și incluziune socială;
 • cooperare internațională pentru dezvoltare.

 

PROIECTE ȘI INIȚIATIVE ÎN DERULARE

CDMiR: O viziune comună pentru integrarea migranților și refugiaților în România - un pas spre o mai bună coordonare în domeniu, proiect derulat cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021 ce are scopul de a consolida capacitatea de advocacy și comunicare, reprezentativitatea și sustenabilitatea Coaliției pentru Drepturile Migranților și Refugiaților - CDMiR, în vederea dezvoltării și susținerii unui cadru favorabil și a unei viziuni comune pentru integrarea imigranților și refugiaților în România.

EoM – Comunități solidare și incluzive pentru imigranți în România, proiect derulat cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021, ce are drept scop promovarea implicării active, pluridimensionale și multi-sectoriale și a unei atitudini de acceptare, solidaridate și toleranță în protejarea drepturilor omului și a tratamentului egal al imigranților, în special solicitanți de azil și refugiați, prin conlucrarea atât la nivelul comunităților locale, cât și prin campanii de informare și conștientizare privind imigrația în rândul copiilor și tinerilor din unitățile de învățământ din comunitățile cu mai mulți migranți.

EUReKA- A Key Acces to EU Rights, ctr. nr. 826666, REC-AG-2018/REC-RCIT-CITI-AG-2018: are scopul de a contribui la facilitarea exercitării drepturilor de liberă circulație, incluziune și participare a cetățenilor mobili ai UE în statele membre gazdă, printr-o capacitate si expertiză comună locală, națională și transnațională și un nivel avansat de acces și utilizare a informațiilor digitale.

HER – Strenghtening the socio-economic integration of migrant mothers, Erasmus+ KA2 Parteneriate Strategice, ctr. nr. 2020-1-IT02-KA204-079915 – în care este sprijinit antreprenoriatul în rândul mamelor migrante și dezvoltăm căi educaționale, în vederea integrării acestora pe piața muncii.

BOSS – Building a Network to Boost Social Secure Europe,  Erasmus+, KA2 Parteneriate Strategice, ctr. nr. 2020-1-LV01-KA204-077474, ce își propune să stabilească o rețea de cooperare a organizațiilor europene pentru a promova securitatea socială și pentru a consolida in mod strategic capacitatea acestei rețele.

CLARINET – Communication of Local AuthoRities for INtegration in European Towns, Fondul Azil, Migrație și Integrare (FAMI), ctr. nr. 821562 – ce vizează creșterea gradului de conștientizare cu privire la contribuția pozitivă a migranților în societățile gazdă.

MiraGE – Migrant Integration for Growth in Europe, Fondul Azil, Migrație și Integrare (FAMI), ctr. nr. 821714– vizează oferirea de suport angajatorilor și sprijinim antreprenoriatul în rândul migranților, în vederea facilitării accesului acestora pe piața muncii din țara gazdă. 

Snapshots from the borders – Small towns facing the global challenges of Agenda 2030”, DEAR, EuropeAid, ctr. nr. CSO-LA/2017/388-115: are scopul de a îmbunătății înțelegerea critică a factorilor de decizie europeni, naționali și locali și a opiniei publice cu privire la interdependențele globale care determină fluxurile de migrație către frontierele europene, în perspectiva atingerii obiectivelor de Dezvoltare Durabila (ODD), în special ODD 1: Fără sărăcie – Eradicarea sărăciei în toate formele sale şi în orice context, ODD 5: Egalitate de gen – Realizarea egalităţii de gen şi împuternicirea tuturor femeilor şi a fetelor, ODD 10: Inegalităţi reduse – Reducerea inegalităţilor în interiorul ţărilor şi de la o ţară la alta, ODD 11: Oraşe şi comunităţi durabile – Dezvoltarea oraşelor şi a aşezărilor umane pentru ca ele să fie deschise tuturor, sigure, reziliente şi durabile și ODD16: Pace, justiţie şi instituţii eficiente – Promovarea unor societăți pașnice și incluzive pentru o dezvoltare durabilă, a accesului la justiție pentru toţi şi crearea unor instituţii eficiente, responsabile şi incluzive la toate nivelurile.

DATE DE CONTACT:

Asociația Novapolis – Centrul de Analize și Inițiative pentru Dezvoltare

Email: asociatianovapolis@gmail.com  

www.novapolis.ro

https://www.facebook.com/NovapolisRomania/ 


 

World Vision România

World Vision România este o organizație care desfășoară programe de dezvoltare comunitară și advocacy, punând în centrul activității sale bunăstarea copilului. Organizația se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile și comunitățile, în scopul depășirii sărăciei și nedreptății. Fundația lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.

World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International, prezent în aproape 100 de țări din întreaga lume. În 30 de ani de prezență în România, am ajutat peste 560.000 de copii și adulți, în aproape 500 de comunități din 18 județe.

World Vision România crede în dreptul la șanse egale pentru copiii de la sate și de la oraș și de aceea în comunitățile rurale unde este prezentă desfășoară programe de dezvoltare comunitară pe termen lung, cu focus pe educație și reducerea abandonului școlar, sănătate și protecția copilului, agricultură și dezvoltare rurală, angajament civic și creștin. Copiilor li se facilitează astfel accesul la condiții de viață mai bune prin dezvoltarea durabilă a comunității în care trăiesc. Prin proiectele noastre, ne concentrăm pe transformarea comunităților și a membrilor acestora pentru a realiza o viață împlinită pentru fiecare copil.

 www.worldvision.ro

http://www.facebook.com/WorldVisionRomania

http://blog.worldvision.ro/


Fundația Progress

Fundația Progress este o organizație neguvernamentală, înființată în anul 1996, în Bistrița, jud. Bistrița-Năsăud, ce pilotează inițiative locale în domeniul educației, formării, incluziunii și dezvoltării comunitare, folosind bibliotecile publice ca puncte focale de învățare și centre de inovație socială. Organizația facilitează accesul copiilor și adulților din grupuri marginale, majoritatea rurale, la resurse de dezvoltare și oferă sprijin pentru ca cetățenii să-și valorifice potențialul și să atingă bunăstarea în cadrul unor comunități sustenabile și reziliente.


Motto: „Prin pași mici, salturi uriașe”.

Fundația Progress se mândrește cu o rețea în continuă creștere, care numără, în prezent, aproximativ 1800 de biblioteci publice din România.

Proiecte: CODE Kids, Occupy Library, Learning Circles in Libraries, Public Libraries as Active Citizens Hubs și Ora să ȘTIM.

CODE KIDS - O MIȘCARE NAȚIONALĂ DE CODING
„CODE Kids – Programează viitorul comunității tale” este un program de alfabetizare digitală, ce are ca scop implicarea copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani în viața comunității din care provin, prin rezolvarea unor teme digitale creative și încurajarea lor de a urma o carieră în tehnologie.

OCCUPY LIBRARY - A FORMATIVE / FUNKY / FAB CONFERENCE
Conferința internațională reunește idei inovatoare puse în aplicare în biblioteci din regiunile Europei Centrale, de Est, Marea Neagră, Caucaz și regiunile Caspice, la un interval de doi ani. Prima ediție, din anul 2020, a oferit un spațiu virtual pentru schimbul de bune practici și susținerea celor mai bune modalități de implicare a bibliotecilor în comunitățile lor.

LEARNING CIRCLES IN LIBRARIES - Oportunități educaționale pentru adulți. Proiectul are ca obiectiv facilitarea accesului la conținut online util, studiu eficient și îmbunătățirea abilităților de învățare continuă pentru elevii adulți.

PUBLIC LIBRARIES AS ACTIVE CITIZENS HUBS - Cetățeni activi pentru societăți democratice. Acest proiect își propune să creeze o rețea de sprijin, formată din biblioteci publice și ONG-uri, care va sprijini înființarea de spații publice în biblioteci pentru învățarea și practicarea cetățeniei active.

ORA SĂ ȘTIM – Citim, experimentăm, ȘTIM. Este o inițiativă internațională care are drept obiectiv stimularea interesului copiilor, între 3 și 10 ani, pentru lectură, citit cu voce tare și subiecte din aria ȘTIM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică).

Mai multe informații despre proiectele fundației sunt disponibile aici: http://www.progressfoundation.ro/ro/

Facebook: https://www.facebook.com/progressfoundation.ro

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/progress-foundation-romania/


Fundația „Alături de Voi” România (ADV)

Fundația „Alături de Voi” România (ADV) este o organizație neguvernamentală românească, înființată în februarie 2002, a cărei misiune este incluziunea persoanelor cu dizabilități și din alte grupuri vulnerabile.

ADV România a înființat 3 afaceri sociale proprii - UtilDeco, JobDirect și WISE.travel, fiind declarată Antreprenorul Social al Anului 2016 în cadrul competiției mondiale EY Entrepreneur Of The Year.

ADV România este un pionier în economia socială în România și a contribuit la apariția Legii Economiei Sociale. De asemenea, a introdus în Legea IMM-urilor - ONG-urile cu activitate economică; în Codul Fiscal - scutirea de la plata impozitului pentru clădiri și terenuri pentru întreprinderile sociale de inserție și a corectat nedreptatea care s-a făcut sectorului de unități protejate prin OUG 60/2017.

ADV România este unul din administratorii de grant care a contribuit la înființarea / finanțarea a 42 de întreprinderi sociale (4,2 mil Euro fonduri alocate start-up-urilor), urmând ca în 2021-2022 să fie înființate 8 întreprinderi sociale în R. Moldova și Ucraina.

ADV România este furnizor autorizat de formare profesională în 7 domenii, dezvoltând brandul Academia ADV, care în 2021 devine Centru de Resurse Transfrontalier România - R. Moldova. În 2020, ADV România a înființat în 4 laboratoare de inovare socială în Chișinău, Cahul, Cantemir și Ismail.

ADV România, împreună cu Patria Credit și FEBEA, va înființa în perioada 2021-2022, primul IFN din România dedicat finanțării întreprinderilor sociale – AFIN.

Peste 150000 de persoane, în special tineri din categorii vulnerabile și cu dizabilități, au beneficiat de serviciile directe oferite în timp de ADV România. Peste 200 de persoane cu dizabilități, în special tineri, au lucrat / lucrează la ADV sau pe piața muncii, beneficiind de un pachet complet de servicii de inserție socio-profesională.

 

”Ceea ce facem zi de zi..., ne definește viitorul!”

 

Site-ul ADV: www.alaturidevoi.ro

Facebook: www.facebook.com/FundatiaAlaturiDeVoiRomania

Pagina LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/fundatia-alaturi-de-voi/


Autentificare intranet
> ti-ai uitat parola? click aici!

FOND

Website realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene si al Agentiei de Dezvoltare Austriece, prin proiectul european TRIALOG.