Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din Romania

Towards open, fair, sustainable Europe in the world – EU Presidency Project 2019-2021

„Towards open, fair and sustainable Europe in the world - EU Presidency Project 2019-2021 (First phase: Romania, Finland and Croatia January 2019 - June 2020)" este un proiect european derulat la nivel național în contextul exercitării Președinției Consiliului UE de către România în prima jumătate a anului 2019 (1 noiembrie 2018 - 31 octombrie 2019).

Proiectul este implementat de către Platforma Națională de ONG-uri Finlandeză - Fingo, în parteneriat cu platformele naționale de ONG-uri active în domeniul dezvoltării internaționale din România (FOND România), Croația (CROSOL) și Confederația europeană de ONG-uri CONCORD, finanțat de către Comisia Europeană.

Obiectivul principal al proiectului este creșterea nivelului de conștientizare și sprijin pentru politici europene deschise, echitabile și sustenabile, în special în ceea ce privește implementarea Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă, cooperarea pentru dezvoltare, drepturile omului și spațiul societății civile.

Principalele activităţi organizate includ: susținerea de ateliere tematice şi workshop-uri pentru membri, policy brief-uri și advocacy pe teme de actualitate la nivelul trio-ului Președinției, organizarea Școlii Române de Dezvoltare ediția a 11-a, promovarea educației pentru dezvoltare și creșterea nivelului de conștientizare asupra Agendei 2030 și a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

 

_______________________________________________________________

Următorul trio al președinției trebuie să direcționeze Europa pe o cale durabilă

Cu ocazia lansării programului comun al trio-ului președințiilor României, Finlandei și Croației la Consiliul Uniunii Europene, consorțiul proiectului „Towards open, fair, sustainable Europe in the world - EU Presidency Project 2019-2021" format din platformele naționale de ONGuri Fingo, Crosol și FOND  a redactat un document prin intermediul căruia salută și totodată critică angajamentele preluate prin acest program pentru următoarele 18 luni.

Documentul atrage atenția asupra faptului că anii 2019-2020 vor fi critici pentru redefinirea Europei, având în vedere că mișcările populiste, xenofobe, câștigă din ce în ce mai mult teren în timp ce spațiul societății civile este îngrădit atât în state europene cât și în restul lumii.

Consultați aici întregul document.

Autentificare intranet
> ti-ai uitat parola? click aici!

FOND

Website realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene si al Agentiei de Dezvoltare Austriece, prin proiectul european TRIALOG.