Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din Romania

Coordonatorul Grupului de Lucru este Iuliana Rada.

Grupul de Lucru Educaţie pentru Dezvoltare s-a format în anul 2007 iar pe parcursul anilor, sub egida sa, au fost organizate mai multe evenimente.

În anul 2007: training Educaţie pentru Dezvoltare - Alternativă, Oportunitate, Instrument (28-29 mai): Advocacy and Awareness Raising Resources for Development Education (AARRDE).

De asemenea, în acelaşi an, la iniţiativa Grupului a fost sărbătorită Ziua Internaţională pentru Eradicarea Sărăciei (17 octombrie), au fost organizate activităţi în şcoli cu ocazia Zilei Internaţionale a Păcii, iar 3 reprezentanţi ai Grupului au participat la Şcoala de Vară din Slovacia.

În anul 2008, cu sprijinul TRIALOG a fost organizat un training de scriere de proiecte pe linia de finanţare a Comisiei Europene NSA-LA (Non-State Actors and Local Authorities) iar membri Grupului au avut posibilitatea să participe la conferinţa "Are we on the Right Track?" - "Suntem pe Drumul cel Bun?", precum şi la Şcoala de Vara DEEEP ce a avut loc în Olanda în luna iunie. Membrii au continuat să se implice în organizarea de acţiuni de informare şi sensibilizare cu ocazia Zilei Internaţionale pentru Eradicarea Saărăciei, Zilei Internaţionale a Dreptăţii Sociale (20 februarie).

FOND a sprijinit realizarea Şcolii de Vară cu tema Educaţie pentru Dezvoltare care a avut loc în iunie 2009 la Cheile Grădiştei.  Evenimentul a fost organizat de DEEEP, în parteneriat cu CONCORD şi PATRIR şi a reunit peste 90 de participanţi din întreaga lume.

În anul 2010 a avut loc Seminarul Naţional intitulat "Adaptarea educaţiei pentru dezvoltare la contextul actual" în perioada 8-9 iulie la Bucureşti. Evenimentul este iniţiativa Grupului şi a fost organizat împreună cu Ministerul Educaţiei, Tineretului şi Sportului şi Ministerul Afacerilor Externe, cu sprijinul financiar al Centrului Nord-Sud al Consiliului Europei.

Autentificare intranet
> ti-ai uitat parola? click aici!

FOND

Website realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene si al Agentiei de Dezvoltare Austriece, prin proiectul european TRIALOG.